Frallor

Smaskens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst, 50 g
  • 4 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ½ dl fyrkornskross

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet.
  3. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den.
  4. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll.
  5. Lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan de ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 minuter under en bakduk. Grädda i 10-15 minuter i 225 grader.
  6. Tips:
  7. Låt frallorna svalna på plåt utan bakhanduk, då blir de härligt knapriga.
  8. Om du önskar kan du rulla frallorna i mjöl på ovansidan och sedan torka av dem.
  9. Om du inte har de mjöl som anges i receptet så kan du krossa havregryn i mortel, använda rågsikt och andra mjölsorter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…