Fransk äppelkaka med mandel

En läcker efterrätt med en krämig smet runt om äpplena. Samma smet passar till päron, körsbär, plommon – ja så gott som alla frukter. Lättvispad grädde, vaniljglass, vaniljsås... passar till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 st fasta syrliga äpplen
  • 5 dl vatten
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g skållad och grovmalen mandel
  • 2 st äggula
  • 2 äggvita
  • Rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka upp vatten och socker i en låg, vid kastrull.
  3. Skala och kärna ur äpplena och dela dem i halvor. Koka dem halvmjuka, ta upp med en hålslev och låt dem rinna av.
  4. Lägg över i en smord ugnsform.
  5. Rör smör och socker pösigt och tillsätt mandel, citron och gulorna en i sänder.
  6. Vispa upp vitorna hårt, vänd ner dem i smeten och bred över äpplena.
  7. Grädda i 225° i ca 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…