Fransk chokladkola

Det tar lite tid eftersom man måste stå och röra för att det inte ska bränna fast. Men det är verkligen värt de.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 6 msk och 2 tsk glykos
  • 270 g mörk choklad av bra kvalitet
  • 2 1/4 dl grädde

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och glykos till 117 grader.
  2. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör massan försiktigt tills den är slät.
  3. Blanda massan och sockerlagen under omrörning. Fortsätt koka under omrörning tills termometern nått 117 grader (tar ca 20 min.)
  4. Häll smeten i en rektangulär form, ca 15-20 cm.
  5. Låt den stelna och skär ut lagom stora bitar.

Kommentarer

Det ska vara 6 matskedar OCH 2 teskedar glykos i receptet!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…