Fransk glutenfri baguette

Glutenfritt. Blir 2 bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl Kesella, färsk ostmassa
  • 8 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax

Gör så här

  1. Ugn 250º.
  2. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°.
  3. Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt salt, kesella och mjölmix, och arbeta till en smidig deg.
  5. Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Degen är ganska lös så du bör använda två matskedar som med jämna mellanrum doppas i mjölmix.
  6. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.
  7. Pensla bröden med vatten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Brödet är utmärkt till soppa. Det som inte går åt direkt kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…