Franska flarn

Här är läckra flarn med mogna persikor. Variera gärna med annan färsk frukt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 st smördegsplattor, frysta
  • Ägg till pensling
  • 150 g mandelmassa
  • 5 st persikor, mogna
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 handfull mandelspån
  • Smör, kallt att hyvla över
  • Florsocker

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stansa två ringar med ett dricksglas i varje smördegsplatta, utan att stansen går helt igenom. Nagga i cirklarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  3. Riv mandelmassan och strö den innanför cirklarnas kanter.
  4. Kärna ur och skiva frukten. Blanda den med råsocker, kanel och finhackad rosmarin.
  5. Lägg skivorna som en solfjäder över mandelmassan och strö över mandelspån. Hyvla över tunna skivor av kallt smör.
  6. Grädda flarnen gyllene i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
  7. Pudra med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept