Franska våfflor

Härligt spröda fyllda bakverk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Strösocker till kavling
  • Fyllning:
  • 75 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen.
  2. Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.
  3. Tag ut 20 kakor med ovalt eller runt mått, ca 6 cm i diameter. Häll upp strösocker på bakbordet och kavla kakorna med socker och använd kruskavel. Kavla så de blir avlånga.
  4. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda i 225 grader i ca 6-7 minuter.
  5. Låt kakorna svalna helt.
  6. Rör ihop fyllningen och och fördela det på 10 st kakor och lägg ihop dem två och två.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…