Franskt bröd med fördeg

Tar en dag i anspråk även om arbetsinsatsen är ringa. Det går naturligtvis lika bra att göra fördegen på kvällen, låta den jäsa under natten och baka på morgonen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fördeg på morgonen:
  • 5 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • På kvällen:
  • 8 g jäst
  • 3 ½ dl ljummet vatten
  • Ca12 dl vetemjöl
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Vispa samman ingredienserna till fördegen och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur under dagen.
  2. På kvällen arbetas resterande deg ihop och blandas med fördegen. Knåda väl. Låt jäsa 1 timme under duk.
  3. Baka ut till 2 limpor och jäs ytterligare 1 timme under duk.
  4. Grädda i 250º i 10 minuter, sänk därefter till 200º och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

Kommentarer

Har idag bakat "Franskt bröd med fördeg" Det blev mycket frasigt i ytan och saftigt inuti. Gott!!!//lillawe

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…