Fredriks lasagne

Gott och enkelt att göra. Har man tid och ork kan man göra en riktig bechamelsås, men jag brukar inte tycka det är värt besväret. I detta recept har jag använt 3 lager lasagneplattor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 9 lasagneplattor
  • 2 gula lökar
  • 1 fp Simply Cheese ostsås (400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl rött eller vitt vin (kan uteslutas)
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 buljongtärning (kött/kalv)
  • 2 dl vatten
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (400 g)

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Koka upp färs, lök, vitlök, vin, tomatpuré, oregano, peppar, buljong, vatten och krossad tomat i en kastrull. Rör om med en trägaffel/slev eller annat för att finfördela färsen innan det kokar upp, annars får du bara en stor kokt köttfärsklump i såsen. När det kokat upp, sätt locket på och låt sjuda i 15 minuter. Rör om emellanåt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
  3. När köttfärssåsen kokat klart, ta från värmen och häll i mjölken och rör om. Varva nu köttfärssås, lasagneplattor, ostsås och ost i den ugnsfasta formen. Börja med köttfärssås i botten och avsluta med köttfärssås, ostsås och riven ost på toppen.
  4. Kör i mitten av ugnen i 30 minuter.
  5. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv om du vill ha mer av någon ingrediens.

Kommentarer

Helt underbar och det var så lätt att göra.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…