Fridas Havre & Himmelrike

Att havrekakor kan smaka så himmelskt gott...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 ½ dl havregryn
  • 145 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl russin, hackade
  • 3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad
  • 1 ½ dl hasselnötter, hackade
  • ½ dl vatten

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i chokladen och nötterna.
  2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små. Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
  3. Förvärm ugnen till 200°C. Sätt i kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@fli-san

Flisans havrekakor

Jag delar med mig av ett mycket enkelt och väldigt gott recept på möra havrekakor med russin. Fint att ha en burk i frysen…