Frisk citrussallad

Ett färgglatt urval av saftiga citrusfrukter med honungsglaserad apelsintopping och en delikat honungsyoughurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 blodgrapefrukter
  • 3 mandariner
  • 4 apelsiner
  • 2 lime
  • Apelsintopping:
  • Skalet av 2 apelsiner
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten
  • Honungsyoughurt:
  • 2½ dl naturell, mild lättyoughurt
  • 2-3 tsk honung
  • ½ tsk riven muskot

Gör så här

  1. Skär bort ändarna på grapefrukterna. Ställ frukterna på skärbrädan och skär bort skalet och den vita hinnan.
  2. Håll grapefrukten i handen över en skål och skär ut klyftorna från den vita hinnan. Lägg klyftorna i skålen tillsammans med saften från frukten. Gör likadant med resten av grapefrukterna, mandarinerna, apelsinerna och limen.
  3. Vänd försiktigt ihop frukten och lägg upp på tallrikar.
  4. Apelsintopping: Strimla det yttersta på apelsinskalet tunt. Lägg strimlor, honung och vatten i en liten kastrull och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills apelsinskalet är mjukt. Fördela på tallrikarna.
  5. Honungsyoughurt: Blanda youghurt, honung och muskot i en skål och servera den till salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr