Friterade kalkonstrimlor med citronaioli

Detta äter du lika mycket med ögonen som med munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g strimlat kalkonkött
  • 2 msk fransk senap
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ½ dl aioli
  • Saft av 1 citron
  • 1 kruka romansallad
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Blanda senapen med kalkonen och vänd i lättvispat ägg, vetemjöl och ströbröd. Fritera eller stek i rikligt med olja. Låt rinna av på papper. Salta.
  2. Blanda aiolin med citronsaften. Varva sallad, kalkon, gräslök och citronaiolin i en trevligt vikt pappersstrut, servera med pommes frites.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr