Frölundakakor

En nyttig frukostbulle som mättar. Lätt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 dl fiberhavregryn
  • 2 dl vetekli
  • 4 tsk salt
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 pkt jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 l mjölk
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Värm vätskorna till fingervarm temperatur. Lös jästen i degspadet och tillsätt övriga ingredienser, bearbeta väl helst i assistent. Detta blir en "kletig" smet som ej går att bearbeta men händerna. Jäs i ca 30 minuter, klicka ut på 4 st bakplåtspapper( 6 st klickar på varje plåt). Låt jäsa ytterligare 40 minuter, pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 225 grader. Kakorna får en form av thekakor i storlek och höjd, men med en annan konsistens så klart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept