Fromage med youghurt och apelsin

Friskt och gott efter en mafig midag

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 7 gelantinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk outspädd apelsinjuice
  • ca 10 st hasselnötter

Gör så här

  1. Skala apelsinerna.
  2. Skär av 4 tunna, jämna skivor och spara dem till garnering.
  3. Sär resten av apelsinerna i småbitar.
  4. Låt gelantinet mjukna i kallt vatten.
  5. Vispa grädden till hårt skum.
  6. Blanda ner socker,vanilsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice.
  7. Krama ur gelantinbladed.
  8. Smält dem sedan i en kastrull över svag värme.
  9. Tillsätt gelantinet försiktigt till blandningen.
  10. Smaksätt ev med mera socker.
  11. Häll fromagen i 5 portionsskålar eller i en stor skål.
  12. Låt stå kallt i ca 1 timma.
  13. Hacka hasselnötterna.
  14. Garnera med apelsinskivor och nötterna vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…