Fru Olssons Västeråsgurka

Denna inläggning tar några dagar att göra men det är värt besväret.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg Västeråsgurka
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 1 kg strösocker
  • 2½ dl ättikssprit
  • 1 1/4 liter vatten
  • Dillkronor
  • Saltlag:
  • 2 dl salt
  • 1 liter vatten

Gör så här

  1. Borsta gurkorna väl.
  2. Saltlag: blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn. Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. Skiva gurkorna.
  3. Blanda senapsfrön, socker, ättika och vatten i en bunke. Lägg i den skivade gurkorna, tag en tallrik och lägg över så lagen täcker gurkorna. Låt stå tills nästa dag.
  4. Förpacka i glasburk och lägg i en dillkrona i varje burk, slå på lagen så gurkorna täcks helt. Klar att ätas dygnet efter.

Kommentarer

Tackar för ett underbart recept på gurkorna. Har använt detta recept i ett par år. Det är dom bästa. lars541
Fråga: Skall det vara 12% ättikssprit eller matättika 4%?
Hej och tack för en toppengod gurkinläggning. Redan efter 3 dagar med avsmakning blev detta ett favoritrecept. Jag kompletterade med lite egen pepparrot och ställde burkarna i kylen. Kommer att bli många goda matstunder med gurkinläggningen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…