Frukostbröd med fiberberikade havregryn

Gott, nyttigt och fluffigt matbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl ICA fiberberikade havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande margarin eller olja
  • 50 g jäst
  • 2 msk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • Mjölk
  • ICA fiberberikade havregryn

Gör så här

  1. Lägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.

Kommentarer

Tackar så mycket, bra recept. Det blev ett mycket gott bröd och det är lätt att göra.
Snabbt och smidigt bröd som alla gillar.
Gott bröd! :)
Ett av mina favoritbröd. Både att baka och att äta!

Liknande recept

@pioppini

Dinkelbröd med hela korn

Saftigt och gott bröd, dessutom väldigt nyttigt. Dinkel har ett högt proteininnehåll och är rikt på vitaminer och mineraler, detta är just nu mitt…