Frukt i konjak

Här har vi blandat flera frukter, men det går att välja en sort.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 2 nektariner
  • 4 plommon
  • 1½ dl ljust muscovadosocker
  • 1½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl konjak
  • Tillbehör:
  • Grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Koka upp vatten och sjud perskor, nektariner och plommon ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalen.
  2. Kärna ur och skär frukterna i kvartar eller klyftor.
  3. Blanda socker, vatten och vanilöjstång snittad på längden i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills sockret löst sig. Skrapa fröna ur vaniljstångens mitt så att de blndas ut i lagen.
  4. Lägg frukterna i den heta lagen och låt sjuda ca ½ minut. Låt det hela svalna något och tillsätt konjak. Låt det kallna och servera frukten med sin konjakslag, samt lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…