Fruktbakelser i långpannan.

Saftig och luftig sockerkaka som kan skäras i ca 5 x 7 cm stora kakor och läggas ihop med fyllning och garnering. Snabbt förvandlas sockerkakan till enkla men läckra bakelser efter egen fantasi.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en apelsin
  • Fyllning och garnering
  • Kiwi
  • Vindruvor
  • Grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200-225 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  3. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten.
  4. Smaksätt smeten med rivet apelsinskal. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med smort och bröat bakpapper.
  5. Grädda strax under mitten av ugnen i 10 - 15 min. eller tills kakan känns torr.
  6. Skär sockerkakan i bitar. Lägg ihop två och två med vispad grädde emellan. Toppa med skivad kiwi, vindruvor och vispad grädde - eller garnera med vad som finns hemma av andra frukter och bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr