Fruktkaka

Prova en klassisk kaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge. Njut i tunna skivor...med en kopp gott te...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl torkade fikon
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl konjak
  • Rivet skal och pressad
  • Saft av ½ apelsin
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Glasyr:
  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här

  1. Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  5. Låt kakan kallna.
  6. Rör ihop flor--socker och vatten.
  7. Bred över kakan, låt stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…