Fruktkakan – ett måste!

En tung, saftig och välfylld fruktkaka är ett måste till jul. Farinsocker, smör och mängder av grovskurna frukter ger en härligt hållbar kaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g russin
  • 200 g torkade fikon
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 1/2 dl konjak eller apelsinjuice
  • 250 g smör
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 100 g mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 4 ägg
  • 3 1/4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Skär frukterna i bitar och blanda med konjak eller juice. Låt stå några timmar eller över natten.
  2. Smöra och bröa en avlång form, ca 2 liter.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Rör smör och socker pösigt.
  5. Rör ner äggen, ett i taget och vispa det luftigt.
  6. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av den blötlagda fruktblandningen.
  7. Hacka mandel och hasselnötter i grova bitar. Blanda med resten av mjölet.
  8. Blanda ner det tillsammans med resterande frukt. Blanda allt väl.
  9. Klicka ner i formen och grädda i ugnen ca 1 timme.
  10. Låt kallna. Servera fruktkakan i tunna skivor.

Kommentarer

SAupergod och enkel fruktkaka, som blir godare om den får stå och dra lite.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…