Fruktknyte med citronglass

Med färdig smördeg gör du knytena snabbt och enkelt. Den torkade frukten smälter samman med socker och kesella och blir till en härligt rykande kräm som rinner ur knytena när man sätter skeden i dem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Glass:
  • Rivet skal och pressad saft av en halv citron
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2½ dl mellangrädde
  • 250 g kesella
  • Fruktknyten:
  • 3 plattor smördeg
  • 100 g torkad frukt t.ex. katrinplommon och ljusa aprikoser
  • 1 dl kesella
  • 1 uppvispat ägg
  • Florsocker

Gör så här

  1. Börja med glassen. Vispa ihop citronskal, saft, florsocker och äggulor. Vispa grädden. Rör ihop äggsmet, grädde och kesella. Frys glassen i minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 minuter före servering.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegen och kavla ut till fyrkanter. Dela varje degplatta i fyra delar. Hacka frukt och blanda med kesella. Lägg en klick på varje degplatta. Pensla kanterna med ägg och vik ihop till små knyten. Pensla knytena.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…