Fruktsallad med varm körsbärssås

Körsbärssåsen passar även till vaniljglass, julens risgrynsgröt och naturligtvis till ris à la malta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 banan
  • 1 päron
  • 2 kiwifrukter
  • 1 äpple
  • 1 tsk socker
  • Körsbärssås:
  • 3 dl körsbärssylt
  • 1 dl rött vin

Gör så här

  1. Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor som får trilla ner i skålen. Där samlas också fruktsaften som rinner ut. Krama ut den sista saften när alla klyftor är utskurna.
  2. Skala bananen och klyv den på längden. Dela varje halva i 3 långa klyftor. Skär tvärs över i bitar, lika långa som grapefruktklyftorna. Blanda bananbitarna med grapefrukten så att bananen inte märknar.
  3. Skala och rensa resten av frukterna. Skär i klyftor motsvarande bananbitarna. Blanda alltsammans.
  4. Smaka av med lite socker. Låt gärna salladen stå 30-60 minuter innan den serveras med körsbärssåsen och ett flarn.
  5. Smält körsbärssylten i en kastrull på spisen. Späd med vinet. Servera såsen varm till fruktsalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…