Frukttårta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 100 g smält avsvalnat smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 kokta potatisar
  • Garnering:
  • färsk eller konserverad frukt, t ex persikor i skivor
  • delade vindruvor
  • skivad kiwifrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker i en matberedare. Tillsätt fett och ägg och rör ihop till en deg. Tryck ut degen så att den täcker botten och kanter på en bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Till fyllningen. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med fettet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills massan blir pösig, använd gärna elvisp. Riv potatisarna fint och blanda dem i smeten. Häll smeten i mördegsskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan kallna. Garnera med frukten. Servera ev med lite lättvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept