Frusen chokladpaj

En paj som är lika god till efterrätt som till kaffet på maten. Kakan bör tinas ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl finkrossade digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 burk créme fraiche (2 dl)
  • 3 ägg
  • 200 g blockchoklad, mörk eller ljus
  • Garnering:
  • Vispad grädde
  • Bär och/eller frukt

Gör så här

  1. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret.
  2. Kexen krossar du i matberedaren eller i mortel.
  3. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  4. Ställ formen kallt.
  5. Vispa ost, socker och créme fraiche tills det är krämigt.
  6. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
  7. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
  8. Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten.
  9. Blanda väl och häll smeten i pajformen.
  10. Ställ pajen i frysen i ca 4 timmar eller över natten.
  11. Garnera med grädde och valfri frukt eller bär när pajen ska serveras.
  12. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…