Frusen chokladpaj

En paj som är lika god till efterrätt som till kaffet på maten. Kakan bör tinas ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl digestivekex, krossade
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 3 ägg
  • 200 g blockchoklad, mörk eller ljus
  • Garnering:
  • Vispad grädde
  • Bär och/eller frukt

Gör så här

  1. Blanda de krossade kexen med det smälta fettet. Kexen krossar du i matberedaren eller i mortel.
  2. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
  3. Vispa ost, socker och creme fraiche tills det är krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn.
  4. Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten. Blanda väl och häll smeten i pajformen. Ställ pajen i frysen i ca 4 timmar eller över natten. Garnera med grädde och valfri frukt eller bär när pajen ska serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…