Frusen citronpaj

Frusna pajer är ypperliga bjuddesserter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1 pkt finsmulade vaniljrån
  • 3/4 dl smält smör
  • Fyllning:
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Täck botten på en form med löstagbar kant med kexdegen.
  2. Ställ formen kallt.
  3. Blanda socker,äggulor, citronsaft och rivet skal i en rostfri kastrull.
  4. Värm försiktigt under vispning tills krämen tjocknat och är pösig.
  5. Ta av kastrullen och vispa krämen kall.
  6. I diskhon fylld med kallt vatten går det fort.
  7. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig till hårt skum.
  8. Blanda kesellan med den kalla citronkrämen och vänd ner grädden och till sist äggvitorna.
  9. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar.
  10. Ta bort kanten på formen och låt pajen stå framme 15 min innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…