Frusen daimtårta

Supergod som efterrätt eller till en enkel kopp kaffe

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g mandelmassa
  • 2 bittermandlar
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Daimkräm:
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Vispa ägg och crème fraiche till en slät smet. Riv mandelmassa och bittermandel och tillsätt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, 22 cm. Grädda botten i 175 grader drygt 30 minuter. Låt den kallna. Vispa äggulor och florsocker till krämen.
  2. Vispa grädde och rör ner. Hacka daim grovt och tillsätt, men spara gärna lite till garnering. Bred krämen över botten. Strö lite hackad daim över tårtan. Frys den. Servera den halvtinad, efter ca 1 timme i kylskåp eller ½ timme i rumstemperatur.

Kommentarer

Helt klart ska jag testa denna. Lät super gott!
För alla de som älskar godis passar detta bra...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…