Frusen dajmtårta

Jättegod och bra att ha på lut i frysen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 150 gr hasselnötter
  • Fyllning:
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 dubbeldajm

Gör så här

  1. Vispa vitor hårt, rör ner socker. Mal och blanda i hasselnötterna. Häll smeten
  2. i en välsmord bröad form med löstagbar botten.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, 150 - 175 gr
  4. Fyllning:
  5. Vispa äggulor och socker hårt, rör ner den vispade grädden.
  6. Bre på botten.
  7. Krossa två dajmbitar
  8. eller använd dajmkulor och strö över som garnering.
  9. Ställ hela formen i frys minst ett dygn före servering. Ta dock fram tårtan ca 20 minuter innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…