Frusen marängtårta

Den är bara så god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • Citronkräm:
  • 1 citron, saft och skal
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Ca 2 tsk riven färsk ingefära
  • Fyllning:
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en rund form med bakplåtspapper
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Häll i hälften av sockret och vispa kraftigt i några minuter. Tillsätt resten av sockret. Vispa smeten blank och styv. Rör i maizenamjölet.
  3. Bred ut smeten i formen så att den går upp ca 4 cm runt kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills ugnen är kall.
  4. Citronkräm: Riv det yttersta av citronskalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med gulorna och socker i en kastrull. Värm under ständig vispning utan att det kokar tills smeten är krämig. Ta från värmen och klicka i smöret lite i taget under vispning.
  5. Fyllning: Vispa grädde, socker och vaniljsocker ganska fast. Rör i kokosen, men spara lite till garnering. Bred citronkrämen på marängbottnen. Fyll på med kokosgrädden. Strö över lite kokos.
  6. Frys tårtan minst 3 timmar. Låt tina i kylskåp 40-60
  7. minuter före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…