Frusen marängtårta med bär

En riktig sommartårta, passar perfekt till midsommar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 2 1/2 dl Dansukker strösocker
  • Fyllning:
  • 500 g blandade färska eller frysta bär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker gelésocker multi
  • Garnering:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 125-250 g färska bär
  • 1 msk Dansukker florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
  2. Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
  3. Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…