Frusen mintchokladtårta

En söt och god tårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 5 äggvitor
  • 2½ dl florsocker
  • 2½ dl malda nötkärnor
  • Fyllning:
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 150 g after eightplattor eller annan mintcholkad
  • 5 äggulor
  • 1 tsk snusmalet nescafé
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 50 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Klipp till ett bakpapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Smörj kanterna lätt.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsockret lite i taget och vänd sist ner de malda nötkärnorna. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175 g i ca 20 min. Låt den kallna i formen. Rosta mandelmassan till garneringen medan ugnen ännu är varm. Riv den på rivjärn och strö ut den på, rosta till gyllenbrun färg, rö om ett par gånger så att det inte bränns. Ta tårtbottnen ur formen och ta av bakplåtspappret. Diska formen. lägg enbart ringen på bakformen på ett smörpapper och lägg i kakan. Smält blockchokladen på svag värme och blanda ner mintchockladen. Rör tills krämen är slät. Vispa äggulorna och tillsätt kaffepulvret vänd ner blandningen i chockladen. Vispa grädden och blanda ner chockladsmeten. Häll smeten ovanpå kakan i formen och sätt in i frysen. Vid servering: tag fram tårtan och och låt den tina ca 1/2 timme i rumstemperatur eller dubbelt så länge i kylskåp. Strö på mandelmassan. Vispa gräddden och bred ett jämt lager på kanten. Garnera med gräddrosetter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr