Frusen mockaparfaittårta

Enkel och riktigt god! Inte heller så söt som många andra tårtor kan bli!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk snabbkaffepulver
  • ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Riv mandelmassan, vispa ägg och mandelmassa med elvisp tills smeten blir slät och bred ut smeten i en form med löstagbar kant (klä bottnen med bakplåtspapper), ca 23 cm i diameter.
  2. Grädda i 175º C ca 20 min täck gärna över formen med alufolie efter halva tiden så att bottnen inte bränns vid.
  3. Blanda under tiden kakan gräddas, grädde, siktad kakao, kaffepulver och florsocker. Vispa tills det blir tjockt, rör i äggulan.
  4. Tag ut kakan ur ugnen och låt kallna. Bred grädden över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen i minst 3 timmar.
  5. Lossa formens kant. Garnera tårtan med flagad eller ringla över smält choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…