Frusen rabarbertårta med jordgubbar

Lite omständig att göra...men ack så god...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Digestivekexbotten:
  • 8 Digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • Rabarberfyllning:
  • 3 medelstora rabarber, i bitar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 citron, saft
  • 1 msk vatten
  • Citroncrèmefyllning:
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • 2 dl Milko Vispgrädde
  • 2 dl Milko Crème Fraiche
  • Tillbehör:
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Digestivekexbotten
  2. Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör.
  3. Krossa kexen i en mixer.
  4. Tillsätt socker och smält smör.
  5. Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked.
  6. Grädda i ugn på 175°C, ca 5 minuter.
  7. Rabarberfyllning
  8. Blanda rabarberbitarna i en rostfri kastrull med socker, citron och vatten.
  9. Koka tills rabarbern känns mjuk, ca 5 minuter.
  10. Låt kompotten kallna.
  11. Citroncrèmefyllning
  12. Vispa äggulor och socker lätt.
  13. Tillsätt citronskal och saft.
  14. Vispa grädde och äggvitor var för sig.
  15. Vänd i crème fraiche, grädde och sist äggvitorna i smeten.
  16. Varva citroncrèmefyllning och rabarberfyllning i tårtformen och sätt in den i frysen ca 5–6 timmar.
  17. Tillbehör
  18. Servera tårtan med färska jordgubbar.

Kommentarer

det ser verkligen jätte gott ut! :) ska man låta rabarberbitarna vara kvar?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…