Frusen yoghurt med hallon och basilika

Frys hallonen dagen innan genom att breda ut dem på en bricka eller plåt som ställs i frysen. Har du tillgång till glassmaskin kan du använda färska bär och sedan frysa yoghurten 15-20 minuter i maskinen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g hallon, frysta
  • 1 dl florsocker
  • 250 g matlagningsyoghurt
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk citron, rivet skal
  • 0,5 dl basilika, grovt hackad
  • Garnering:
  • Färska hallon
  • Basilikablad

Gör så här

  1. Ställ glasen, som du tänkt servera i, i frysen.
  2. Mixa frysta hallon, florsocker, matlagningsyoghurt, citronsaft och citronskal i en matberedare.
  3. Blanda i basilika och kör ytterligare en kort stund.
  4. Fördela frusen yoghurt i glasen och garnera med hallon och basilika. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…