Frusen Zabaione

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl halvsöt sherry
  • 2 msk Barcardi-rom
  • pressad citronsaft och rivet skal av 1/2 citron
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry.Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter. Tag upp skålen och rör ner rom, citronskal och citronsaft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ den i frysen minst 4?6 timmar.Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…