Fryst chokladcheesecake

Underbart gott - speciellt med varm hallonsås och färska hallon till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1½ dl mörkt Muscavadosocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g Marabou Caribbean

Gör så här

  1. Ta fram en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ta fram tre bunkar.
  2. Knäck äggen ett och ett, sära gulan från vitan och lägg i två olika bunkar. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  3. Häll grädden i den tredje bunken och vispa med en ren visp så att den inte är rinnig.Skär itu vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna, lägg i bunken med äggulorna. Blanda ner philadelphiaosten och sockret i samma bunke och blanda väl.
  4. Smält chokladen försiktigt i en kastrull, låt den svalna lite grann innan du häller den i bunken med äggulorna, blanda.
  5. Blanda ner grädden, och vänd försiktigt ner äggviteskummet – och häll smeten i formen, täck över med aluminium- eller plastfolie och ställ sedan in formen i frysen där den ska stå över natten.
  6. Ta fram cheesecaken ca 30 minuter innan den ska ätas.

Kommentarer

Det kanske är jag som har snuskig fantasi, men ser inte bilden misstänkt likt ut som en...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…