Fryst hallontårta med lime

Lätt och fräsch glasstårta med en härlig ton av lime. Kom ihåg att ta ut hallontårtan och ställ den i kylen en timme innan servering så blir den som godast.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg hallon
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 krm röd hushållsfärg
  • 10 savoiardkex
  • 250 g hallon
  • Färsk mynta

Gör så här

  1. Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie.
  2. Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
  3. Vispa gulorna och florsockret luftigt. Vispa grädden och blanda med vitorna, äggulevisp, kvarg, skal och saft av lime och hushållsfärg.
  4. Rör om till en jämn smet. Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen.
  5. Frys i minst 5 tim. Låt stå i kyl 1 tim före servering. Stjälp upp och garnera med hallon och myntablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…