Fryst kokosrulltårta med vit choklad

Lime och vit choklad är en perfekt smakkombination i denna glassiga rulle.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kokosflingor
  • Fyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 äggula
  • Servering:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1-2 dl färska hallon
  • Florsocker
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30*40 cm.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Bre ut smeten i långpannan och strö över kokosflingorna.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad. Vispa grädden. Riv skalet från limen och blanda ner i grädden tillsammans med äggulan. Häll i den smälta chokladen och blanda allt noga.
  5. Ställ chokladkrämen i frysen tills den börjar frysa, det tar 1-2 tim. Rör om och då.
  6. Bre fyllningen över kakan och rulla ihop. Frys ytterligare 2-3tim.
  7. Ta fram rulltårtan ca 10 minuter före serveringen. Vispa grädden och bre ut ovanpå. Placera ut hallonen, pudra över florsocker och dekorera med citronmelissblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…