Fryst lingoncheesecake

En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke...smakar mera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl rårörda lingon
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 3 dl Arla Ko® vispgrädde
  • 6 digestivekex
  • ½ dl lingon

Gör så här

  1. Dela äggen.
  2. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg.
  3. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten.
  4. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten.
  6. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering.
  7. Garnera med färska lingon.

Kommentarer

Hoppsan, glömde betyget, en klar femma!
Vilken god dessert . . . frisk och alldeles lagom söt! Tack för ett härligt recept ;)
Vilket underbart recept. Kanongott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…