Fryst mangocheescake

God vid alla tillfällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakbotten:
  • 150 g Digestivekex
  • 60 g smält smör
  • Fyllning:
  • 300 g Philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1½- 2 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 250 g mango
  • Dekoration:
  • 3 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Kakbotten:
  2. Mixa kexen till fina smulor. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten i en form, 18-24 cm.
  3. Låt stå i kylen i 20 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Vispa ihop Philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
  6. Häll smeten över bottnen.
  7. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar. Mixa till en puré. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
  8. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
  9. Dekoration:
  10. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
  11. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…