Fryst Picasso-cheesecake

Bakat skal av digestivkex med en härlig fyllning av vit choklad, crèam cheese, grädde och flagad mandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 1-1/2 dl smält smör
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 400 g philadelphia créam cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • Garnering:
  • Hallon
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten.
  3. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna.
  4. Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna.
  5. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare.
  6. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen. Ställ den i frysen över natten.
  7. Garnera med färska bär och blad av
  8. citronmeliss. Låt kakan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr