Fryst Rabarbertårta med Portvinsmarinerade jordgubbar

Här kommer ett bra och smaskigt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 krossade digestivekex
  • 5 dl rabarber skurna i bitar
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl vitt portvin
  • 1 msk socker
  • 1 krm rivet citronskal
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Bred ut de krossade kexen i botten på en form med löstagbar botten. Smält rabarbern med citronsaft i kastrull på svag värme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt philadelphiaost och rör till en slät smet.
  3. Vispa grädden lagom tjockt.
  4. Rör samman grädde,rabarber,äggsmet och vaniljsocker.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Frys 4-5 timmar.
  7. Blanda portvin,finrivet citronskal och socker i kastrull.
  8. Hetta upp och tillsätt redning (vatten+potatismjöl), lite i taget tills såsen blir simmig .Låt svalna.
  9. Dela jordgubbarna,lägg i en skål,häll över marinaden.
  10. Tag fram tårtan ur frysen 30 minuter innan servering.
  11. Lägg på jordgubbarna.
  12. Lycka till.......

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@pirkko

Finsk sima

I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…