Fuskarens wienerbröd

Precis som de wienerbröd man köper.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st smördegsplattor, fryst
  • 3 msk plommonmarmelad eller annan marmelad
  • 0,5 st äggvita
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina smördegen och kavla ut den till dubbel storlek och lägg på en bakpapperklädd plåt. Bred marmelad över hela plattan men lämna 2 cm syltfri kant längs med långsidorna. Pensla de syltfria långsidorna med vatten och vik in kanten så det bildas en kant. Grädda i mitten av ugnen i åtta minuter.
  3. Kristyr: Vispa äggvita till ett hårt skum. Sikta florsocker genom en tät sil och vispa ner i äggskummet. Smeten ska bli seg och fast smet. Fyll i spritspåse och spritsa i ett zigzagmönster på wienerbrödet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…