Fylld filé med vitlöksost och persilja

En perfekt bjudrätt som lätt kan lagas till många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 125 g vitlöksost
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 8 körsbärstomater

Gör så här

  1. Skär en ficka i varje filé och fyll med en klick vitlöksost och hackad persilja. Fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar, och bryn i smör. Lägg över i en form.
  2. Blanda grädde, fond, soja och resten av vitlöksosten i stekpannan och låt koka upp. Häll över kycklingen och baka i ugn i 15 minuter i 225 grader. Strö över tomater och baka i 5 minuter till.
  3. Servera med klyftpotatis och sallad

Kommentarer

Ett jättebra recept! Superlätt att laga och framför allt att göra till många. Hela familjen njöt!

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.