Fylld kycklingfilé på bädd av färsk spenat

Det här är både en god varmrätt och en trevlig bufférätt. Receptet kan enkelt dubbleras. Serverar du som varmrätt smakar bulgur, polenta eller couscous bra till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 200 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk gul lök
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk färsk basilika
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 600 g färsk spenat
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala den gula löken och hacka 1 msk fint. Fräs den gyllengul i smör. Plocka bladen av kryddörterna och hacka fint. Blanda kalvfärs, ägg, örter och lök. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär en skåra längs med varje kycklingfilé, ganska djup, men så att den fortfarande håller ihop. Platta ut och banka ut.
  4. Fördela färsen över kycklingfiléerna. Rulla ihop som en rulltårta och bind med bindgarn eller fäst med tandpetare.
  5. Bryn rullarna i smör till vacker färg och efterstek i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt rullarna vila i aluminiumfolie.
  6. Fräs spenatbladen i olivolja och lägg upp på serveringsfat. Skär kycklingrullarna i skivor och fördela ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…