Fyllda äpplen med kolasås

En riktig höstdessert. Går dock att servera året runt, som tur är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 små röda äpplen
  • 75 g mandelmassa
  • Rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Kolasås:
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • Ev lite calvados
  • 50 g smör
  • 1 dl Arla vispgrädde, vispad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
  2. Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados.
  3. Vispa i smöret precis innan servering. Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…