Fyllda auberginebåtar

Grönsakerna får en spännande och lite annorlunda smak av anisfrön, köttet från auberginerna blir krämigt om det tillagas på det här viset.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 300 g pumpa
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk anisfrön
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • ½ dl oliv- eller rapsolja
  • Olja till stekningen
  • 1-2 msk färsk mynta, hackad, eller andra örter
  • 100 g fetaost
  • ½ dl valnötter
  • ½ granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera auberginerna på länden. Skär en linje runt fruktköttet cirka 1 cm från skalet. Skär ett rutmönster som inte ska gå igenom skalet. Gröp ur köttet med en sked, hacka det grovt och lägg det i en bunke.
  2. Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Skala pumpan och släng kärnorna. Skär den i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda auberginekött, pumpa och den hackade löken. Rör ner anis, salt, peppar och olja. Stek blandningen i lite olivolja. Blandningen ska vara ganska mjuk.
  4. Vänd på de ugnsbakade auberginehalvorna och fördela grönsaksblandningen i dem. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Smula över mynta, fetaost, valnötter och granatäpplekärnor. Servera med en blandad grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…