Fyllda bifftomater

Jättegoda tomater fyllda med färk svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 bifftomater
  • 400 g kantareller/champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 msk maizenamjöl
  • mjölk
  • soya
  • Fetaost
  • persilja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Gröpa ur tomaterna och torka dem torra. Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt margarin i panna och fräs löken och svampen rikligt. Strö över mjölet och tillsätt mjölken, låt småsjuda under omrörning. Skvätt över soya för att ge färg, salta och peppra. När stuvningen har ganska fst konsistens tillsätt hackad persilja.
  2. Fyll tomaterna till toppen och peta i kuber av fetaost.
  3. Sätt i dem mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…