Fyllga marsipanägg

Pyssligt påskgodis som oxå är gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färdigköpt sockerkaka ca 220 g
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl ägglikör, saft för alkoholfritt
  • Garnering:
  • 200 g gul och grön festmarsipan
  • florsocker
  • kristyrblommor
  • Dopping:
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Bryt sockerkakan i bitar och lägg dem i en matberedare.
  2. Funkar med en hand mixer också.
  3. Kör en kort stund tills det har blivit smulor och därefter tillsätts marmeladen.
  4. Hacka hälften av chokladen fint. Bryt det resterande choklad i mindre bitar och smält dem.
  5. Häll den smälta chokladen, den hackade chokladen och ägglikör, kör samman till en slät massa.
  6. Ställ smeten kallt en stund att stelna.
  7. Ta fram den kallna smeten och forma den till en längd och skär i bitar och forma till ägg.
  8. Ta fram marsipan och kavla ut den tunt på florsockrad bord.
  9. Skär ut i bitar så stora att dem täcker ägget.
  10. Nyp ev bort överfödig marsipan.
  11. Smält den mörka chokladen till dopping och doppa botten i chokladen och ställ på smörpapper.
  12. Droppa en liten droppe choklad på undersidoena på blommorna och tryck fast dem på ägget.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…