Fyriskaka gluten- och laktosfri på havremjöl

Älskad av hela familjen och serveras med fördel med vanlijsås eller vaniljglass, men är också god naturell till kaffe eller te.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g laktosfritt smör (eller margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2½ dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 små trädgårdsäpplen utan skal
  • ½ tsk kanel malen
  • ½ tsk kardemumma malen
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Gluten- och laktosfritt skorpmjöl (eller lite av havremjölet)
  • 1-2 msk mörk blockchoklad
  • 1-2 msk salladsmix (gogreen) solros- & pumpakärnor Cashewkärnor, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och tillsätt skorpmjöl (eller havremjöl) till en rund bakform med avtagbara kanter.
  2. Skär äpplena i smala klyftor och strö socker på dem (1-2 msk).
  3. Vispa ihop mjukt smör (mikron 30 sekunder i skål med lock), socker och ägg med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll alltihop i ugnsformen.
  4. Lägg äpplebitar i två ringar som följer formen. Strö över riven mörk blockchoklad och salladsmixen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (tills smeten inte fastnar på trästicka som sticks i mitten).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…