Gallerbröd med örtkryddor

De här vackra och originella bröden är riktiga små konstverk och doftar av härliga örtkryddor som oregano, rosmarin och timjan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl + mjöl till arbetsbordet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk olivolja
  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk blandade torkade örter, t ex timjan, rosmarin, oregano

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och olivolja i en skål. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Blanda med mjölet och arbeta samman till en deg med elvisp med degkrokar. Täck över och låt degen jäsa 30 minuter på varm plats.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord tills den är slät och smidig. Låt den sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Täck en plåt med bakplåtspapper. Knåda igenom degen och kavla ut den till en stor rektangel, ca 40x40 cm.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela den utkavlade degen i 8 lika stora rektanglar. Skär 5 rader med snitt uppifrån och ner i varje rektangel, varannan rad med 3 snitt och varannan rad med 2 snitt.
  4. Dra försiktigt isär degbitarna så att varje bröd blir som ett galler. Lägg på bakplåten. Pensla med mjölk och strö över örterna. Låt jäsa 15 minuter. Sätt in brödet i ugnen och grädda 10-15 minuter. Servera som tilltugg eller med färskost och parmaskinka som pålägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…